Известие

Collapse
No announcement yet.

черен пушек при ниски обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• черен пушек при ниски обороти

Здравейте,колата ми е алфа 2,4 жтд '98 136нр.Когато карам в града на ниски обороти колата започва да пуши черен дим.Когато върна предавката или подам газ и оборотите се вдигнат се оправя.Някой знае ли на какво може да се дължи това?

Провери въздушния филтър в какво състояние е, и маркучите за високото налягане преди Интеркулера и след него Мога да гадая само но мисля че може да е от Тези неща проблеме и Дано да е от тях че да се разминеш леко Успех !! Дано съм бил полезен
    Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

Да не хвърляме боб. Иди на диагностика и виж какво става в реално време
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

О боже..!

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
        Това което му препоръчвам да направи е елементарно и в домашни условия може да си го провери и ако е от него да си го оправи за 15 лева ако е филтър и ако е маркуча следва по сложна работа лепенка или като мен с Тръба в маркуча.. ако не Види тия Въпросни Симптоми които му казах тогава нека направи диагностика но немисля че ще го заболи глава ако погледне.. нз Тои си решава но има и Некакъв шанс да е от нафтата нека си направи равносметка на тия неща ..
        Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

При филтър все си мисля, че ще пуши винаги. А ако е маркуч - пак, а и ще чува съскане, а и ще има загуба на мощност (зависи от дупката де). Един ФЕС ще му свърши работа и нерегистриран даже
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Турбинка може да е също
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              Автофорумите са места, където колегите се стремят да си помогнат с каквото могат. Винаги може да отиде на диагностика.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Колега,имах същият проблем като твоят,когато потеглях на този зад мен му трябваха 2 мин за да се разсее пушекът и тогава да потегли .Закарах я на диагностика,човекът изчисти грешките и от тогава черен дим не съм видял дори и когато паля сутрин.Дано и ти се разминеш само с това.
                Успех!
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                  Автофорумите са места, където колегите се стремят да си помогнат с каквото могат. Винаги може да отиде на диагностика.
                  Taка е, затова сме тук. Но мисля, че диагностиката при тези вече сложни с-ми е на първо място. А след това сме ние. Особено като можеш да си направиш и сам диагностика с безплатен софтуер, евентуално под наше ръководство.
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

мерси за отговорите.Тия дни ще ида на диагностика и ще ви кажа какво е било.Надявам се да не е нещо сериозно.

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
                      Колега,имах същият проблем като твоят,когато потеглях на този зад мен му трябваха 2 мин за да се разсее пушекът и тогава да потегли .Закарах я на диагностика,човекът изчисти грешките и от тогава черен дим не съм видял дори и когато паля сутрин.Дано и ти се разминеш само с това.
                      Успех!
                      Няма как да спре да пуши колата,от чистене на грешки...................

П.С.Към колегата пуснал темата,проблема може да е в много неща,но наистина си трябва диагностика,тези неща не стават понякога във форума.Много зависи също,колко е взискателен човек към пушенето,и каква му е представата за много пушене.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

При мен като я запаля сутрин и е студена и тръгна по мойта улица надолу я спускам на 1ва или на 2ра и като съвсем леко и подавам газ докато съм на някоя от тия предавки виждам на страничното как пуши.Като и дам подавам по стабилно газ няма пушене,само като съм настъпил педала съвсем леко на 1000-1200 оборота...Имам чувството,че компа се бърка нещо тогава и ми подава повече гориво при тия обороти
                        Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Когато и дам яко газ изпушва много черно даже не мога да преценя колко време пуши, понякога се чудя как е възможно да изхвърли толкова чернилка и откъде я намира.Тези отзад които изпреварвам сигурно се чудят какво става.
                          Last edited by trop4i; d.m.y г., 20:33.
                          166 2.4JTD-00г.

Comment

мойта беше така до преди да и затапя егра. явно е от чипа
                            JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от trop4i Покажи съобщение
                              Когато и дам яко газ изпушва много черно даже не мога да преценя колко време пуши, понякога се чудя как е възможно да изхвърли толкова чернилка и откъде я намира.Тези отзад които изпреварвам сигурно се чудят какво става.
                              при рязко подаване на газ EGR-а изключва. А щом изпушва много - диагностика
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X